Bjørk / Oljemaling / skei / Spikking / Treskurd

Lokalproduserte handverksprodukt.

Handlaga produkt er meir enn berre eit produkt. Det er kjærleik, kreativitet, og heilt unikt. Det er produkt der kvar gjenstand fortel ei historie. Ei historie der spor frå skogen, handverkaren og verktøyet framleis er synleg.

No nettopp høyrde eg at dei sel ved frå Russland på lokalbutikken på min heimplass Rauland. Den er billegare. Imens gror det norske kulturlandskapet att. Me importerar klede frå Kambodsja, Peru eller Kina, imens mesteparten av den norske ulla berre blir kasta.

Eg vil vere ei motvekt. Me må bruke det me har tilgjengeleg i nærleiken av der me bur, det er så mykje betre for oss sjølve, og for naturen. Samstundes er det gledesfyllt, og det kjennest djupt meiningsfullt å vite kor materiala eg arbeider med kjem frå.

DSC_0151

 

 

(framsidebilete: Helge Eek)

Legg att eit svar